Theatre of the NO: Πρεμιέρα με Μπέκετ για το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας

Το Theatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στο κέντρο της Αθήνας, άνοιξε τις πόρτες του με την παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Samuel Beckett,  σε σκηνοθεσία του Νίκου Διονύσιου.

 

Το Theatre of the No, στοχεύει να καθιερωθεί ως ένας τόπος συνάντησης στο κέντρο της Αθήνας, προάγοντας την καλλιτεχνική καινοτομία, τις πολιτιστικές ανταλλαγές και το διάλογο στην τοπική και παγκόσμια κοινότητα. Με ποικίλο ρεπερτόριο κλασικών και σύγχρονων έργων, επιδιώκει να προκαλέσει και να εμπνεύσει το κοινό, δημιουργώντας μεταμορφωτικές εμπειρίες. Όλες οι παραστάσεις είναι στην αγγλική γλώσσα, και οι θεατές καλούνται να προσέλθουν μία ώρα νωρίτερα για να συναντηθούν με άλλους θεατές και να συμμετάσχουν στον διάλογο με τους καλλιτέχνες πριν και μετά την παράσταση. Ανυπομονούμε να σας υποδεχτούμε και να μοιραστούμε αυτήν την ξεχωριστή εμπειρία μαζί σας.

 

Εικόνα
nonono

 

 

Ο ιδρυτής του Theatre of the NO, Yoel Wulfhart, μίλησε στο inExarchia και τη Νάνσυ Αγγελοπούλου:

"Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι, τόσο εγώ όσο και όλοι οι συμμετέχοντες στο εγχείρημα. Δουλεύουμε σκληρά τους τελευταίους μήνες και το «μωρό» μας γεννήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Αυτό το μωρό θα περπατήσει, θα τρέξει, θα παιδέψει τους γονείς του και στο τέλος θα φτάσει να γίνει πεθερά. 

Ταξίδεψα τον κόσμο με αυτοκίνητο, 18 ολόκληρα χρόνια και όταν πέρασα από την Ελλάδα, ερωτεύτηκα. Σε όλους εδώ φαίνεται παράξενο που επέλεξα την Αθήνα για να ζήσω. Πρέπει να έχω βρεθεί σε περίπου 150 χώρες αλλά όταν κουράστηκα να ταξιδεύω αποφάσισα να μείνω εδώ. 

Και αφού λατρεύω το θέατρο, τι καλύτερο από το να δημιουργήσω ένα. Υπάρχουν 400 θέατρα ελληνόφωνα, δε θα είχε νόημα άλλο ένα. Σκέφτηκα να ανοίξω ένα αγγλόφωνο μιας και υπάρχει έντονη κινητικότητα και πολλοί από άλλες χώρες, κατοικούν εδώ. Σίγουρα υπήρχε κενό να καλυφθεί.

Είναι ένα μέρος συνάντησης, θέατρο νωρίς και ζωντανή μουσική αργότερα το βράδυ, με σχήματα μπλουζ, τζαζ, όπερα και άλλα είδη. Ανοίγουμε στις 7 το απόγευμα, για να μπορεί ο κόσμος να έρθει νωρίτερα να γνωριστεί και να συζητήσει με στόχο μακροπρόθεσμα, τη δημιουργία μιας νέας μας καλλιτεχνικής κοινότητας. Μετά τη θεατρική παράσταση, ακόμα και αν μείνει ένας θεατής ακολουθεί συζήτηση με τους συντελεστές. Θέλουμε να είναι ένα μέρος επαφής, ιδεών και συζήτησης, εκτός από θέατρο".

 

Εικόνα
Theare of the NO Περιμένοντας τον Γκοντό

 

Εικόνα
Theare of the NO Περιμένοντας τον Γκοντό Μπέκετ

 

Στην παράσταση "Περιμένοντας τον Γκοντό" του Σάμιουελ Μπέκετ, τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Νίκος Διονύσιος, καθοδηγώντας ένα εξαιρετικό καστ Ελλήνων και ξένων ηθοποιών. Ένα από τα σημαντικότερα έργα του 20ού αιώνα, μια ιστορία για την αναμονή, την χαμένη ελπίδα, τους δυνάστες και τους σωτήρες.

Ένα αριστούργημα του σύγχρονου υπαρξιακού θεάτρου, που αναδεικνύει βαθιά θέματα μέσα από τον φακό των πρωταγωνιστών του.  Πρόσωπα εγκλωβισμένα σε μια κατάσταση ατέρμονης αναμονής για την άφιξη μιας μυστηριώδους φιγούρας. Δύο παρίες του δρόμου, ο Εστραγκόν και ο  Βλαντιμίρ,  εξαρτημένοι ο ένας από τον άλλον, περιμένουν για κάτι που δεν έρχεται, δύο περαστικοί  ο Πότζο και ο Λάκι που τους συνδέει μια σχέση εξουσίας και υποταγής, μέσα από ανούσιες συνομιλίες  έρχονται αντιμέτωποι με φιλοσοφικά ερωτηματικά για τον Θεό, τη ζωή και το θάνατο και την ανάγκη για ανθρώπινη επαφή.

"Είναι δράμα; Μήπως κωμωδία; Τίποτα;"

Ίσως αυτό το κλασικό έργο, δεν μπορεί εύκολα να κατηγοριοποιηθεί, αποτελεί όμως μια πρόκληση για την καλλιτεχνική ομάδα πίσω από το Theatre of the No, που επιδιώκει να εξερευνήσει τις πολυεπίπεδες πολυπλοκότητες της αφήγησης του Μπέκετ. 

 

Εικόνα
Theare of the NO Περιμένοντας τον Γκοντό 2024

 

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Νίκος Διονύσιος
Bοηθός Σκηνοθέτη: Φοίβη Φιλδίσση 
Βλαντιμίρ: David Gilliam
Έστραγκον:  Βασιλείου Βάσια
Πότζο: Γιώργος Χουσάκος
Λάκι: Αναστασία Μπουγιάκα
Αγόρι : Sebastian Pouentes
Κοστούμια – Σκηνικά: Bianca Nikolareizi
Βοηθός Σκηνικά – Κουστούμια: Iris Emilsntotir
Βοηθός Παραγωγής: David Rawstron
Σχεδιαστής Φωτισμού: Fernanda Balcells
Φωτογραφία: Νίκος Παγωνάκης
Social media: Πέτρα Τσέλιου
Επικοινωνία - Δημόσιες Σχέσεις: Ελευθερία Σακαρέλη 
Παραγωγή: FAIL BETTER PRODUCTIONS - Yoel Wulfhart

 

Εικόνα
Theare of the NO Περιμένοντας τον Γκοντό Νίκος Διόνυσος

H fb σελίδα του Theatre of the NO

 

Information

Που
Theatre of the NO

Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 3, Αθήνα 104 38
Τηλ. Κρατήσεων: 694 685 1001

Πότε
Από Πέμπτη 18 Απριλίου έως Δευτέρα 13 Μαΐου, 2024
Πέμπτη με Δευτέρα στις 20.30
Διάρκεια: 120’

Εισιτήρια
15 ευρώ
Προπώληση, εδώ.

 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Μια επταμελής ομάδα Ελλήνων δημιουργών, όλοι τους από τη γενιά του Φαϊτάκη, συναντιούνται στη Roma Gallery για να τιμήσουν τον πρόωρα χαμένο ζωγράφο.

think

Σαν εργαστήρι δίνει νέα πνοή στα μεταχειρισμένα ρούχα, με τη μέθοδο του upcycling, δηλαδή την ανακατασκευή των ρούχων. Το υλικό δημιουργίας του smock αποτελείται από απλά καθημερινά ρούχα μέχρι και εξαιρετικής...

think

Το φεστιβάλ Καραγκιόζης Γιούργια μας περιμένει για άλλη μια χρονιά στο Κύτταρο, σε ένα διήμερο με μουσικά σχήματα που αγαπάμε. Στη σκηνή ανεβαίνουν η Ιουλία Καραπατάκη, οι Babo koro, η μπάντα του Δημήτρη...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter